STEVE McCARTHY ESETEK 1. – A 8. GOLYÓ A HALÁL

Rejtélyes, logika, krimi

8. golyó a halál – rejtélyes, logika, krimi

Rejtélyes ügy a biliárdteremben

Steve McCarthy vagyok, magánnyomozó. Szerénységem párját ritkítja. Lenyűgöző műveltségemmel, pengeéles logikámmal és a harci művészetekben való jártasságommal vetem magam az ügyek kellős-közepébe és vívom ki – elsősorban hölgy – rajongóim ámulatát. Szeretem a fröccsöt, a sodort cigarettát és a garnélarákot fokhagymás-petrezselymes paradicsomszósszal. Úgy döntöttem, ideje megosztanom veletek magánnyomozói kalandjaimat, hogy körmötöket tövig rágva izguljátok végig őket és okuljatok belőlük. Persze egy kis csavarral… Mellém szegődhettek, hogy együtt fejtsük meg a gyilkossági, emberrablási, rablási és csalási ügyeket, a mások számára megoldhatatlan rejtélyeket. Mindehhez mindössze kiváló megfigyelőképességre, alapos műveltségre van szükségetek, no és persze jó adag hidegvérre.

Lássuk is az első ügyet!

Jó barátom, a kissé nehézfejű nyomozó, Robert Booby hadnagy hívott ki a gyönyörű környezetben – egy tündöklő angolkert közepén – pompázó kastélyhoz. Gyilkosság történt, mégpedig a szalon melletti biliárdteremben. Mikor megérkeztem, az áldozatot már elszállították, csak az egyetlen szemtanú, Dr. Pemberton és persze Booby hadnagy volt a teremben. Dr. Pemberton magas, jóképű (no, nem annyira, mint én, de mégis), a hatvanas évei közepén járó férfi volt. Fölényes mosollyal nyújtott kezet, majd azonnal mesélni kezdett.

– Éppen 8-as poolt játszottunk Dr. Smithszel, szerencsétlen barátommal, tudja amolyan kocsmai szabályokkal… amikor hirtelen egy símaszkos alak feltépte a verandaajtót, berontott és minden teketória nélkül leszúrta szegény doktort. Egy szót sem szólt, leejtette a kést az asztalra és elrohant…

– És maga nem nyúlt semmihez ezután? – kérdeztem az államat simogatva.

– Nem, nem. A golyók mellé dobtam a biliárddákót és lehajoltam a barátomhoz, hátha tudok segíteni… de már nem volt pulzusa. Aztán hívtam a rendőrséget.

Vetettem egy pillantást az asztalra (ld. a képen), majd Booby hadnagyhoz fordultam:

– Azt hiszem, érdemes lenne az urat bevinni a rendőrségre és alaposan kihallgatni… hiszen nyilvánvalóan hazudik.

Miből gondolhattam mindezt? Rejtélyes?

  •  
  •  

2 Replies to “STEVE McCARTHY ESETEK 1. – A 8. GOLYÓ A HALÁL”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.