ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETEK

összeesküvés elméletek - roswell - ufó

Az összeesküvés elméletek gyártása egyidős az emberrel

Már ahogy lejöttünk a fáról valószínűleg azon kezdtünk el agyalni, hogy az a csinos, szőrös leányka miért nem minket választ. És természetesen nem az jutott eszünkbe, hogy netalántán satnyák vagyunk, vagy nem döngetjük a mellünket elég erősen és nem ordítunk olyan szépen, mint a másik, hanem az, hogy csúnyán összeesküdtek ellenünk… a többiek… az istenek… a körülmények… Azóta sem állunk le az összeesküvés elméletek gyártásáról, mindenfélét kitalálunk és terjesztjük is bőszen azokat.

Nekem mondjuk az egyik kedvencem az, hogy Shakespeare műveit valójában egy Christopher Marlowe nevű irodalmár szerezte, aki – miután eretnekséggel vádolták meg – megrendezve a saját halálát, Shakespeare-ként élt tovább. Mi van?! Na és? Miért olyan lényeges, hogy a fickót Shakespeare-nek vagy Marlowe-nak hívták? Vagy tetszenek a drámái vagy nem, nem igaz?

Ettől persze az összeesküvés elméletek egy része nagyon komoly és jelentős dolgokra fókuszál és nagyon sokról kiderült az idők folyamán, hogy nem csupán egy összeesküvés elméletről van szó, hanem az igazságról vagy legalábbis annak egy szeletéről…

Ilyen volt az is, amikor 1975-ben a szenátus vizsgálatot indított a CIA illegális tevékenységeivel kapcsolatban, amely során kiderült, hogy az ügynökség egy olyan speciális lövedéket (kagylóméreggel töltve!!!) kilövő pisztolyt fejlesztett ki, ami képes szívrohamot előidézni. Addig persze tagadták és a James Bond filmek (na vajon mikor készülhetett el és melyik volt az első Bond-film? Kattints ide a válaszra, ha érdekel!) világában álmodozó lúzereknek nevezték azokat, akik erről úgymond összeesküvés elméleteket gyártottak.

No, de szaporítsuk a szót, lássuk mennyire ismeritek az összeesküvés elméletek világát?

Az elme 6alma. 6 kérdés, egyre több válasz, de csak az egyik helyes.

Ranglista: ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLETEK

maximum 21 pontból
Poz. Név Megadva Pont Eredmény
A táblázat töltődik
Nincs megjeleníthető adat
  •  
  •